POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNI POGOJI

Dobrodošli na spletni strani www.maredresurafrizure.com, s katero upravlja podjetje Marjan Filipič s.p., Vodnikova 106, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.maredresurafrizure.com, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.maredresurafrizure.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

Pri uporabi spletne strani www.maredresurafrizure.com vam zagotavljamo varstvo vaših osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali pri registraciji (odpiranju računa) oz. pri prijavi na naše aplikacije.

2. PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI

Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja in nimajo značaja uradnega dokumenta. Ponudnik pri urejanju spletnega mesta zagotavlja ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga oz. storitev, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelkov ali izvršitve naročila oz. storitev, način plačila in dostave). Ponudnik bo z vzdrževanjem spletnega mesta skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, popolnost in celovitost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe objavljenih informacij. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Ponudnik si pridružuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebine svoje spletne strani, splošnih pogojev na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila ter ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takšnih sprememb. Niti ponudnik, niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku ali izdelavi spletnega mesta www.maredresurafrizure.com, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do spletnega mesta in uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na spletnem mestu (npr. občasno nedelovanje strežnikov) ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Za morebitne napake na www.maredresurafrizure.com (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo.

3. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ob registraciji (odpiranju računa) na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako elektronskemu naslovu in geslo. Uporabniško ime in geslo, uporabnika nedvoumno povezujeta in določata z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com ali kako drugače (po telefonu, preko elektronske pošte, ipd.), so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov. Ponudnik se zavezuje, da pridobljenih podatkov o uporabniku ne bo delil, prodal ali posredoval tretjim osebam. Uporabljeni bodo izključno pri internih storitvah in samo v namene poteka uporabnikovega naročila, to je izvedba in dostava naročila, razen če je uporabnik privolil v kakšno drugo obliko uporabe posredovanih podatkov.

4. VARNOST SPLETNEGA POSLOVANJA

Spletna trgovina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa.

Prenos osebnih in transakcijskih podatkov med uporabnikovim računalnikom in spletnim mestom www.maredresurafrizure.com poteka preko šifrirane povezave oziroma protokola SSL (Secure Sockets Layer). Varnost protokola zagotavlja podjetje Thawte.

Za varno izvajanje nakupov v vseh fazah transakcij s kreditnimi karticami skrbita NLB, d.d. ter Bankart d.o.o. Podatki o karticah se ne beležijo na ponudnikovem strežniku.

5. NAROČILA

Ko uporabnik klikne na gumb »Nakup« se v celoti strinja s Splošnimi pogoji poslovanja. Naročilo na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com je sprejeto, ko kupec prejme avtomatsko elektronsko poštno sporočilo s potrdilom o prejemu naročila, kmalu po naročilu, ki pa ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela vršiti odprema, ampak le obvestilo kupcu, da je sistem prejel naročilo in da je stekel postopek. Naročilo je s strani ponudnika potrjeno, ko so izpolnjeni plačilni pogoji za nakup. V kolikor za naročeni izdelek niste prejeli računa ali potrdila po pošti prek elektronske pošte ali skupaj z izdelkom, to nemudoma sporočite ponudniku.

5.1. RAZPOLOŽLJIVOST

Ponudba produktov je omejena. Pred potrdilom naročila, naj uporabnik preveri na računu vsak izbran produkt posebej, ali ustreza število kosov, velikost, barva in cena. Ko proizvod ni na zalogi, se pojavi napis »Razprodano« in ni možno, da ga uporabnik naroči. Kakorkoli pa, če je v zmožnostih dobavitelja, da produkt dostavi, se lahko zaloga zopet pojavi in ga je možno naročiti in če uporabnik želi, ga lahko ponudnik obvesti o novi zalogi po elektronski pošti, kar pa stori s klikom na gumb »V seznam želja«.

5.2. ZAVRNITEV NAROČILA

Ponudnik lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

6. CENA

Cene vseh objavljenih izdelkov vsebujejo 20 % DDV in so prikazane v EUR. Veljavnost cen za izbrano blago velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletnega mesta www.maredresurafrizure.com. V kolikor izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer se predhodno obvesti kupca. Cene objavljene na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com se lahko spremenijo brez predhodnega opozorila.

Čeprav skuša ponudnik na spletnem mestu zagotavljati točne podatke o cenah izdelkov, se lahko zaradi nepredvidljivih okoliščin zgodi, da je podatek o ceni napačen ali spremenjen med obdelavo naročila. V tem primeru ponudnik omogoči kupcu odstop od nakupa in ponudi obojestransko sprejemljivo rešitev.

7. NAČINI PLAČILA

Na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com je možno plačevati z naslednjimi plačilnimi metodami:
  • plačilo z gotovino po povzetju
  • plačilo po predračunu na TRR podjetja Marjan Filipič s.p.
  • s plačilno oz. kreditno kartico (Eurocard, Mastercard, Visa, Karanta)

8. DOSTAVA

Dostava se praviloma vrši preko Pošte Slovenije d.o.o., za kar zaračunamo pavšalni znesek 5,00 EUR na naročilo. Za naročila nad 50,00 EUR je dostava brezplačna. Ponudnik ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani ponudnika dostave.

Naročene izdelke lahko prevzamete tudi osebno v salonu Mare dresura frizure, kar ustrezno označite ob nakupu. Pri tej izbiri, vam poštnine ne zaračunamo. Izdelki vas bodo čakali tri delovne dni, po tem času bodo vrnjeni v skladišče.

8.1. DOBAVNI ROK

Za izdelke na zalogi je dobava blaga naslednji delovni dan (za naročila do 10h), računano od dneva potrditve naročila oz. plačila predračuna. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil in tudi plačal izdelek.

Pri izbiri opcije »Osebni prevzem v salonu Mare dresura frizure«, bodo izdelki na voljo naslednji delovni dan po opravljenem nakupu od 12.00, na naslovu Mare dresura frizure, Vodnikova cesta 106, 1000 Ljubljana. Vsi nakupi opravljeni ob petkih/sobotah/nedeljah bodo na voljo naslednji ponedeljek od 12.00.

8.2. POŠKODBE PRI TRANSPORTU

Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebnost. S podpisom dobavnice kupec potrjuje količino in vrsto prevzetega blaga. Kasnejših reklamacij glede in količine in vrste blaga ne upoštevamo. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri ponudniku dostave, ki je obvezan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost. O poškodbi pošiljke se obvesti tudi Marjan Filipič s.p..

9. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da brez navedbe razloga, prodajalca najkasneje v 15 dneh obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni naslov e-trgovina@dresurafrizure.com). Petnajstdnevni rok začne teči naslednji dan po prejemu blaga. Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 30 dneh od obvestila o vračilu blaga. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vračanju kupljenega blaga (morebitni stroški poštnine).

Ob primeru vračila blaga, je potrebno blago poslati v primerni embalaži na naslov Mare dresura frizure, Marjan Filipič s.p., Vodnikova 106, 1000 Ljubljana. Vrnjeno blago mora ostati nepoškodovano, neuporabljeno, v ustrezni količini, v originalni in neodprti embalaži. Priložen mora biti originalen račun in TRR pošiljatelja (številka TRR, enota banke). Ponudnik vrne celotno kupnino, brez stroškov poštnine najkasneje v 15 dneh od prejema vrnjenega blaga. Strošek vračila blaga prodajalcu nosi kupec. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupnina se vrne izključne preko transakcijskega računa, gotovine ne izplačujemo.

10. INFORMACIJE/SLEDENJE NAROČILOM

V primeru, dodatnih informacij ali vprašanj, nas lahko kontaktirate na info@dresurafrizure.com.

V primeru vprašanj v zvezi z informacijami o prodajnih proizvodih in sledenju naročil na e-trgovina@dresurafrizure.com.

11. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršnokoli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih in drugih pravicah.

12. PRODUKTI BUMBLE AND BUMBLE

Pri opisovanju proizvodov v e-trgovini se trudimo biti čim bolj točni in natančni, vendar ne jamčimo, da so opisi, barve, informacije ter druge vsebine na spletni strani točne, popolne, zanesljive, veljavne ali brez napak.

Izdelki Bumble and bumble so na voljo le strankam salona Mare dresura frizure.

Za navodila uporabe in ustreznost posameznih proizvodov Bumble and bumble je priporočljiv obisk salona Mare dresura frizure in posvet z dreserjem.

13. GARANCIJA PROFESIONALNIH ŠKARIJ KAMISORI

Prepričani smo v orodje, ki ga ustvarjamo in stoodstotno stojimo za njim ter tako svojim strankam zagotavljamo popolno zadovoljstvo. Pri nakupu škarij KAMISORI prejmete tudi brezpogojno doživljenjsko garancijo, ekskluzivno enoletno garancijo za primer nenamerne škode ter 30-dnevno garancijo za vračilo denarja ob nezadovoljstvu z izdelkom.

Za posamezne kupce je možno naročiti tudi izbrane modele Kamisori škarij, ki niso na zalogi na spletnem mestu www.maredresurafrizure.com. Za katalog in več informacij nas lahko kontaktirate na e-trgovina@dresurafrizure.com in pod zadeva vpišite Kamisori.

14. KONČNE DOLOČBE

Nesoglasja ali spori, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem Poslovnika spletnega mesta www.maredresurafrizure.com se bodo reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani, za presojo zadeve pa je relevantno pravo Republike Slovenije. Če bi bile katere določbe tega Poslovnika delno veljavne ali pomanjkljive, to ne poseže v vsebino ostalih določb.
kartice
COPYRIGHT © MARE DRESURA FRIZURE \ PRESS \ POGOJI POSLOVANJA \ AVTORJI